Recept: Chai latte jako z kavárny
Spojte jemnost horkého mléka s plnou a výraznou chutí čaje masala. Chai latte je skvělý parťák nejen do (pod)zimních večerů, ale na jakoukoli chvíli, kdy chcete zastavit a užívat si to, že „jen“ jste.
Co budete potřebovat na jeden šálek (250 ml) chai latte?
- 1 vrchovatá čajová lžička směsi TOMCHAi – iNDiAN MASALA (4 g)
- 250 ml kravského, nebo rostlinného mléka (zkuste třeba ovesné, sójové nebo mandlové)
- 100 ml vody
- 1 vrchovatá čajová lžička cukru nebo alternativního sladidla (zkuste třeba med, čekankový nebo jiný sirup)
- Pokud si chcete šálek chai latte vychutnat spíše odpoledne nebo večer, sáhněte po směsi iNDiAN MASALA – Honeybush. Ta neobsahuje kofein.
Jak připravit skvělé chai latte podle našeho receptu?
- Smíchejte v jednom rendlíku vodu, mléko a cukr.
- Následně přidejte čajovou směs TOM CHAi a vařte 10 až 15 minut.
- Během nich nechte mléko několikrát zpěnit.
- Pak už stačí jen směs scedit a v klidu a vědomě si ji vychutnat.
Naše extra tipy
Vyšlehat mléko pro nezapomenutelný zážitek
Může se to zdát jako detail, ale našlehané mléko pozvedne celý nápoj o úroveň výš. Pokud doma nemáte kávovar s tryskou, použijte frenchpress nebo elektrický napěňovač mléka.
Med přidejte až na závěr
Pokud sladíte medem a chcete uchovat co nejvíce cenných látek, které obsahuje, přidejte ho až do šálku. Čím vyšší teplotu nápoj má, tím méně cenných látek si med zachová.
Rostlinné mléko volte podle chuti
Sójové a ovesné mléko jsou nejjemnější a méně sladké. Mandlové mléko nebo třeba kokosová varianta jsou chuťově výraznější, plnější a také sladší.
Vyberte si čajovou směs od TOMCHAi podle vlastní chuti
Naše další oblíbené recepty
V zimě zahřejí, v létě osvěží, vždycky ale spojují. Lásku k životu, přírodě a lidem. Zkuste i další recepty, ve kterých hrajou hlavní roli naše čajové směsi.