Recept na ledové jablko aka jablečný masala chai na ledu
Spojili jsme kořeněnou chuť čaje masala s osvěžujícím jablečným moštem. Funguje to? Funguje! A chutná výborně. Nejen v horkém létě.
Co budete potřebovat na 1 sklenku (350 ml) ledové masaly s moštem?
- 1 vrchovatá čajová lžička směsi TOMCHAi – iNDiAN MASALA (4 g)
- 150 ml vody
- 250 ml jablečného moštu nebo džusu
- led
- čerstvé jablko na ozdobení
Jak na recept na jablečný masala chai na ledu?
- Začněte vařit 150 ml vody. Když se voda vaří, přisypte směs masala čaje.
- Vařte 10 až 15 minut.
- Hotovo? Výluh slijte do sklenky a dolejte ho chlazeným moštem z jablek.
- Pak už jen doplňte kostkami ledu, ozdobte plátky čerstvého jablka a dopřejte si chvíli klidu.
Naše extra tipy
Více čajové směsi = výraznější chuť
Máte radši opravdu výraznou a zemitou chuť? Povařte hned 2 čajové lžičky směsi. Intenzívnější chuti dosáhnete i tím, že čajovou směs rozdrtíte v hmoždíři, nebo mixéru.
Zahřejte se horkým jablkem
V létě osvěží, v zimě zahřeje. Naši čajovou směs můžete použít i pro přípravu nápoje horké jablko. Kořeněného, lahodného, hřejivého.
Vyberte si čajovou směs od TOMCHAi podle vlastní chuti
Naše další oblíbené recepty
V zimě zahřejí, v létě osvěží, vždycky ale spojují. Lásku k životu, přírodě a lidem. Zkuste i další recepty, ve kterých hrajou hlavní roli naše čajové směsi.