Recept na masala chai
Lahodný orientální nápoj ideální pro každou společenskou událost.
Recept na masala chai, který spojuje autentickou přípravu se skvělou výraznou chutí.
Co budete potřebovat na 1 šálek masala čaje (250 ml):
- 1 vrchovatá čajová lžička směsi TOMCHAi – iNDiAN MASALA (4 g)
- 250 ml vody
- 100 ml kravského, nebo rostlinného mléka (zkuste třeba ovesné, sójové nebo mandlové)
- 1 vrchovatá čajová lžička cukru nebo alternativního sladidla (zkuste třeba med, čekankový nebo jiný sirup)
Jak na masala CHAi?
- Přiveďte v rendlíku k varu vodu.
- Následně přidejte čajovou směs TOM CHAi s cukrem a vařte 5 až 10 minut.
- Poté přidejte mléko, znovu přiveďte k varu a nechte ho alespoň 3x zpěnit.
- Pak už stačí jen směs scedit a v klidu a vědomě si ji vychutnat.
- Masala chai si můžete připravit i ve variantě bez kofeinu. Stačí sáhnout po směsi iNDiAN MASALA – Honeybush.
Naše extra tipy
Med přidejte až na závěr
Pokud sladíte medem a chcete uchovat co nejvíce cenných látek, které obsahuje, přidejte ho až do šálku. Čím vyšší teplotu nápoj má, tím méně cenných látek si med zachová.
Hmoždíř pro výraznější chuť
Chcete si vychutnat ještě výraznější chuť? Podrťte směs v hmoždíři, nebo ji dejte do mixéru. Alternativou je i použití dvojnásobného množství (2 čajové lžičky).
Vyberte si čajovou směs od TOMCHAi podle vlastní chuti
Naše další oblíbené recepty
V zimě zahřejí, v létě osvěží, vždycky ale spojují. Lásku k životu, přírodě a lidem. Zkuste i další recepty, ve kterých hrajou hlavní roli naše čajové směsi.