Recept na ice tea
aka ledový masala chai
Dokáže zahřát, ale taky příjemně zchladit. Vychutnej si domácí ledový masala čaj z čajové směsi TOMCHAi.
Příprava je snadná, chuť výborná!
Co budeš potřebovat na 1 sklenici ledového chai masala (350 ml):
- 1 vrchovatá lžička směsi CHAi MASALA - Assam (4 g)
- 350 ml chlazené vody
- 1 vrchovatá čajová lžička cukru nebo alternativního sladidla (jaggery, čekankový sirup nebo med) (7 g)
- 1 čajová lžička citrónové šťávy (7 ml)
- snítka máty a plátky citrónu na ozdobení
- led
Jak na masala CHAi?
- Přiveď k varu 150 ml vody a přidej do ní čajovou směs s cukrem.
- Směs vař 10 až 15 minut.
- Pak výluh sceď do skleničky, dolej chlazenou vodou a doplň kostkami ledu.
- Nakonec přidej citrónovou šťávu a sklenici s ledovým čajem dozdob plátky citrónu a snítkou máty.
- Ledový čaj masala si můžeš připravit i ve variantě bez kofeinu. Pak místo směsi s Assamem, použij CHAi MASALA – Honeybush.
Naše extra tipy
Výraznější chuť díky hmoždíři
K výraznější chuti nápoje iced masala chai pomůže rozdrcení čajové směsi v hmoždíři. Pokud ho nemáš, stejnou službu zastane i mixér.
Více čaje = více chuti
Alternativou je povařit dvojnásobné množství směsi. Pak ale zdvojnásob i množství cukru (případně jiného sladidla) a citrónové šťávy. Ať to spolu pěkně hraje.
Vyber si čajovou směs od TOMCHAi podle vlastní chuti
Naše další oblíbené recepty
V zimě zahřejí, v létě osvěží, vždycky ale spojují. Lásku k životu, přírodě a lidem. Zkus i další recepty, ve kterých hrajou hlavní roli naše čajové směsi.