Recept na kakao masala latte
Lahodný nápoj z kakaa ceremoniální kvality od farmářů a trochou orientálního koření.
Jednoduchý recept, který obzvláštní každou příležitost.
Co budeš potřebovat na 1 šálek kakao masala latte (200 ml):
- 2 polévkové lžíce směsi KAKAO MASALA (20 g)
- 100 ml rostlinného mléka (zkus třeba ovesné, sójové nebo mandlové)
- 100 ml vroucí vody
- 1 vrchovatá čajová lžička cukru nebo alternativního sladidla (třeba med, čekankový nebo jiný sirup)
Jak na Kakao masala latte?
- V hrnečku smíchej vroucí vodu s mlékem a přidej 2 lžíce směsi.
- Dobře rozmíchej metličkou, ručním šlehačem nebo v mixéru.
- Na závěr oslaď a v klidu vychutnej.
- Kakao masalu můžeš připravit i ve variantě bez mléka jako intenzivní ceremoniální nápoj. Stačí stejné množství rozmíchat ve 100 ml vody.
Naše extra tipy
Prvně ochutnej, pak doslaď
Kvalitní kakao má svoji specifickou chuť a každá odrůda je trochu jiná. Ochutnej prvně tento nápoj bez sladidel a zkus objevit jeho bohatou, intenzivní a pestrou přirozenou chuť. Od hořkokyselé chuti kakaa až po kořeněné tóny naší směsi masala. Při každém doušku ucítíš trochu něco jiného.
Vyber si směs od TOMCHAi podle vlastní chuti
Naše další oblíbené recepty
V zimě zahřejí, v létě osvěží, vždycky ale spojují. Lásku k životu, přírodě a lidem. Zkus i další recepty, ve kterých hrajou hlavní roli naše čajové směsi.