Recept na masala chai
V jednoduchosti je krása. I síla. Základní recept na masala chai spojuje
rychlou přípravu s perfektní chutí výsledného šálku.
Co budeš potřebovat na 1 šálek masala čaje (250 ml):
- 1 vrchovatá čajová lžička směsi CHAi MASALA - Assam (4 g)
- 250 ml vroucí vody
Jak na masala chai?
- Čajovou směs pro masala chai zalij vroucí vodou.
- Nech ji louhovat 3 až 5 minut. Čím déle louhuješ, tím je masala chai silnější a výraznější.
- Pak už stačí jen scedit a vychutnat si jeho chuť.
- Masala chai si můžeš připravit i ve variantě bez kofeinu. Stačí sáhnout po směsi CHAi MASALA – Honeybush.
Naše extra tipy
Druhým nálevem proti plýtvání
Směs na masala chai v klidu zvládne dva nálevy. Pro stejně výraznou chuť ji jen déle louhuj. Ideálně 5 až 10 minut.
Hmoždíř pro výraznější chuť
Chceš si vychutnat ještě výraznější chuť? Použij dvojnásobného množství (2 čajové lžičky).
Med a citrón pro pevnější zdraví
Nejen při nachlazení doporučujeme k masale přidat na závěr med a citrón. Nápoj bude mít bohatší chuť a vyšší obsah zdraví prospěšných látek.
Vyber si čajovou směs od TOMCHAi podle vlastní chuti
Naše další oblíbené recepty
V zimě zahřejí, v létě osvěží, vždycky ale spojují. Lásku k životu, přírodě a lidem. Zkus i další recepty, ve kterých hrajou hlavní roli naše čajové směsi.